Een huwelijksvideograaf is een belangrijk onderdeel van je leveranciersteam. Maar hoeveel kost een huwelijksvideograaf in 2020?

De kost van een huwelijksvideograaf mag dan ook niet onderschat worden. Zij of hij zal een trouwfilm maken die jullie nog velen jaren zullen waarderen – een film die audio, beelden en beweging omvat. 

De kosten van een huwelijksvideograaf zijn afhankelijk van de ervaring en het expertiseniveau van de professional. De gemiddelde prijs van een huwelijksvideograaf is ongeveer 1.300 euro met de meeste koppels die tussen de 600 euro tot 1900 euro besteden.

Trouwfilm Alexandra + Wim

Wat is van invloed op de kosten van een huwelijksvideograaf?

Er zijn verschillende factoren die de kost een huwelijksvideograaf kunnen beïnvloeden, sommige zijn duidelijk, andere minder duidelijk.

 • Tijd: De periode dat je videograaf aanwezig is op je trouwfeest zal een grote invloed hebben op de kosten.  Hoe langer zij of hij aan het filmen is, hoe meer je waarschijnlijk zult betalen. En in het geval dat je wilt dat je videograaf verschillende gebeurtenissen volledig vastgelegd zoals de ceremonie, zal dit de prijs verhogen.
wedding-dinnner-evening-wedding-videographer
 • Eindproduct: Wat krijg je van de videograaf? De meeste videomakers zullen je een montage van de beelden bezorgen in een korte highlight film of een langere docu edit. En sommige zullen ook de onbewerkte beelden bezorgen. Dit zal vaak een meerkost zijn.
 • Extra’s: Sommige videomakers bieden drone beelden, USB-sticks, of andere extra’s tegen extra kosten.
 • Reizen: Als je huwelijksvideograaf een lange afstand aflegt om op je trouwfeest aanwezig te zijn, dan zal je waarschijnlijk moeten betalen voor zijn of haar kilometers, vliegticket, hotel of andere reiskosten.

Wat is er inbegrepen in de prijs van een huwelijk videograaf?

Je denkt misschien dat je gewoon betaalt voor je trouwfilm, maar er is echt veel mee. Hier zijn de belangrijkste dingen die meestal zijn inbegrepen in de kosten van een huwelijk videograaf.

Trouwfilm Carine + Mark
 • Post-Productie: Het montageproces is een tijdrovende deel van het maken van je huwelijksfilms. Soms maakt dezelfde persoon die je trouwfeest heeft gefilmd de montage, andere keren werkt een andere monteurs aan je trouwfilm. 
 • Eindproduct: Je trouwfilm(s) worden waarschijnlijk aan je geleverd op een USB stick of digitaal. Een highlight film kan ook geleverd worden via YouTube of Vimeo. Sommige videografen voegen nog extra’s toe, bijvoorbeeld een verpakking die gepersonaliseerd is.
 • Apparatuur: je videograaf moet beschikken over de meest up-to-date apparatuur die in orde is -altijd meerdere camera’s en audio recorders als backup en eventueel verlichtingsapparatuur.

De meeste trouwfilms pakketten bevatten een highlight film. Echter, video’s zoals receptie clips, speeches clips zijn ook mogelijk. Deze “extra” video’s de kosten van een huwelijksvideograaf verhogen.

Wij pleiten voor het inhuren van je huwelijk videograaf ten minste acht maanden voor je huwelijksdatum, omdat de interessante experts de neiging hebben om snel volgeboekt te zitten.

Begin het onderzoeksproces door het lezen van beoordelingen van videografen in je regio en het bekijken van hun portfolio. Maak een lijst met videografen waarin je geïnteresseerd bent. 

Bride-stepping-out-of-car-at-weddingday-wedding-videographer-still

Welke vragen moet ik aan de videograaf stellen?

Het is belangrijk om een professional te krijgen bij wie je je op je gemak voelt, maar ook iemand die binnen het budget kan blijven.

Je gaat wat tijd doorbrengen met je videograaf, dus hij of zij moet een persoonlijk hebben die je kan waarderen!

Hier zijn een paar vragen die belangrijk zijn om een huwelijksvideograaf te stelen voordat je hem of haar boekt:

 • Kan ik muziek selecteren voor mijn huwelijksfilms?
 • Wanneer krijg ik mijn voltooide, gemonteerde trouwvideo?
 • Hebben jullie al eens eerder op mijn locatie gefilmd?
 • Kunt je uw montageproces uitleggen? Kan ik enige input krijgen?
 • Hoe zou je de stijl beschrijven van je trouwfilms?
 • Kunnen wij zelf de muziek kiezen voor de trouwfilms?
 • Heb je eerder met mijn fotograaf gewerkt?
 • Kan ik het volledige overzicht krijgen wat er in een pakket zit?
 • Kan ik een gemonteerde huwelijksfilm bekijken die je voor een ander koppel hebt gemaakt?
 • Neem je meestal een assistent mee naar trouwfeesten?