De kleine details die je zeker niet mag missen op je trouwfeest. Wat mag je niet vergeten op je trouwfeest

Geloof ons hier, je wilt deze belangrijke dagtaken zo snel mogelijk in je planning zetten. Wat mag je nu niet vergeten op je trouwfeest? Met alle benodigde details op je planning en tijdlijn voor jullie trouwdag, is het zeker gemakkelijk om één of twee belangrijke zaken te vergeten.

Er zijn een paar kritieke items waarvan bewezen is dat 9 op 10 koppels ze wel durven vergeten. Dus wat zijn enkele van die praktische dingen die elk koppel vergeet om mee te nemen in hun huwelijkstijdlijn?

Tussen de ceremonie, het decor en de locatie kan jullie trouwplanning een van de meest gecompliceerde dingen zijn die je tijdens je leven gaat orkestreren.

Met al deze verschillende delen is het onvermijdelijk dat jullie tijdens het hele proces iets vergeten. Hieronder vinden jullie de zaken die het meest vergeten worden bij koppels die hun planning maken! Wat niet vergeten op je trouwfeest:

wedding-ring-shoes-on-wedding-dress

Het eerste dat je niet mag vergeten op je trouwfeest: Pennen voor het gastenboek

Naast jullie gastenboek hoort ook een mooi pen. Nu kunnen jullie kiezen voor een gewone pen, maar het is natuurlijk veel leuker alles op jullie thema af te stemmen.

Wanneer je voor een traditioneel trouwfeest op een kasteel kiest, kun je een ambtelijk kroontjespen naast een fluweelrood gastenboek leggen.

Voor iedere soort feest is wel een gastenboek en een pen te vinden afgestemd op het thema of kleur. Let er wel op dat je een pen kiest die geen vlekken gaat maken.

Dat zou niet alleen jammer zijn van jullie gastenboek, maar ook van de kleding van de genodigden. Zorg ervoor dat er genoeg pennen aanwezig zijn voor als de pen niet meer werkt of een gast per ongeluk een pen verplaats of meeneemt.

 Jullie kunnen ook de pen met een koortje vastmaken aan het gastenboek. Het is iets kleins, maar ook een vaak voorkomend probleem.

bride-putting-earrings-in

Een briefje voor je toekomstige echtgenoot

Het moment is aangebroken; je staat voor de spiegel in je trouwkleed en over een paar uur zal je officieel de vrouw van je toekomstige zijn. Misschien vinden jullie het fijn om nog iets liefs tegen elkaar te zeggen voordat je elkaar ziet bij het altaar.

Dat kan voor sommige bruidsparen de grootste zenuwen alvast wegnemen. Want, het is gewoon ongelofelijk spannend! Sommige koppels maken trouwfoto’s voorafgaand aan het grote moment, maar als je het belangrijk vindt om de first look pas bij het altaar te hebben, dan kun je elkaar ook een brief schrijven.

Maar hoe vat je jaren lief en leed samen in een kort briefje? Schrijf over jullie eerste ontmoeting. Wat was de aantrekkingskracht? Verdronk je in zijn mooie ogen, zwijmelde je weg bij zijn prachtige lichaam of kon je de dag erna aan niets anders denken dan jullie geweldige conversatie?

Jullie zullen allebei een ander verhaal hebben en dit is het moment om het elkaar te vertellen. 

group-of-friends-drinking-at-reception
Foto door Lumevisual

Op de blog van theperfectwedding kunnen jullie enkele tips vinden om een briefje te schrijven

Een laatste aanpassing van je trouwkleed samen met je bruidsmeisjes

Voordat je door de kerk kunt lopen in je stijlvolle trouwjurk, moet je ervoor zorgen dat het kleed perfect is! In principe kom je meestal enkele keren langs keer langs in de winkel om jurken te proberen. De eerste keer dat je de het kleed past zit je nog in de beginnende fase en kun je verschillende modellen uitproberen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt kom je nog eens langs voor het kleed aan laten te passen, om een ideaal vorm te kunnen garanderen.

Vraag bij de laatste keer in de winkel of de bruidsmeisjes mee gaan. Dit is een goed idee om te leren hoe de bruidsmeisjes met je jurk om moet gaan, of je hulp nodig hebt bij het wc, of hoe de jurk juist neergelegd moet worden.

Dit is ook het moment om de laatste aanpassingen te laten doen. Vraag ook of je een strijkijzer mag gebruiken en hoe je dit dan gebruikt, of dat je de jurk moet laten stomen. Welke producten mag je zeker niet gaan gebruiken?

Hierna neem je het kleed mee naar huis. Je kan je trouwkleed nog een keer passen een maand voor de grote dag. Als er dan nog iets moet worden aangepast, is daar nog genoeg tijd voor.